Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Ο Νόμος του Βόδου -

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ  ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1843..

Ο Νόμος του Βόδου
Έχετε ακουστά τον νόμο του Βόδου; Μπα…! Δεν το νομίζω. Εξάλλου ποιος να σας το πει;
 
Είμαι σίγουρος πως αν ψάξετε στες Βικιπαίδειες, στα Γιουτιούπ, στα Γκούγκλ, ή πως αλλιώς λέγονται… δεν θα βρείτε τίποτα.
 
Λοιπόν…, το Ηλιακό μας σύστημα, αποτελείτο μέχρι πριν από λίγο καιρό, από 9 Πλανήτες. Σήμερα έχουν μείνει μόνο 8, γιατί σε κάποιους ο Πλούτωνας δεν τους γυάλιζε το μάτι, ή τους καθόταν στο στομάχι. Έτσι τον ξαπόστειλαν από ‘κει που ήρθε. Έτσι, ο Ποσειδώνας, έγινε ο 8ος μας Πλανήτης και ο τελευταίος του Ηλιακού μας συστήματος και ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1846.
 
Εσείς τώρα τι καταλαβαίνετε από όλο αυτό; Μα είναι απλό. Ότι πριν ανακαλυφθεί ο Ποσειδώνας, ο 8ος Πλανήτης μας, το Ηλιακό μας Σύστημα είχε μόνο 7 Πλανήτες. Φαίνεται λογικό, έτσι; Έχουμε δηλαδή τους: Ερμή, Αφροδίτη, Γη, Άρη, Δία, Κρόνο και Ουρανό.
 
Ήταν όμως έτσι τα πράγματα, ή μήπως κάποιοι μας δουλεύουν.
 
Στην Πρώτη φωτογραφία, σας έβαλα το εξώφυλλο από ένα σύγγραμμα του 1843 (3 χρόνια δηλαδή πριν την ανακάλυψη του Ποσειδώνα, τότε που είχαμε μόνο 7 Πλανήτες).
 
Στην δεύτερη φωτογραφία είναι η σελίδα 215 και μας μιλά για τον νόμο του Αστρονόμου Βόδου, αυτού που δεν έχετε ακούσει ποτέ στη ζωή σας. Εκεί ο συγγραφέας κατονομάζει όλους τους Πλανήτες που γνώριζαν εκείνη την εποχή, το 1843. Αλλά αντί για 7, τους βρίσκει 11. 
Έχουμε και λέμε: 
Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Εστία, Ήρα, Δήμητρα, Παλλάς, Ζευς (Δίας), Κρόνος και Ουρανός (Έρσχελ).
 

 
Όπς… κάτι βρωμάει εδώ;  
Τι απέγιναν οι 4 μας Πλανήτες; 
Πού είναι η Εστία, η Ήρα, η Δήμητρα και η Παλλάδα; 
 
Γιατί δεν άφησαν γυναίκα στους Πλανήτες μας, εκτός από την Αφροδίτη; Ποιος αποφασίζει τελικά ποιος είναι Πλανήτης και ποιος όχι; Μήπως επειδή είναι μικροί σε μέγεθος, έπαψαν να τους θεωρούν ως Πλανήτες, όπως έκαναν και με τον Πλούτωνα;
 
Όχι φίλοι μου. Δεν είναι αυτός ο λόγος.
Το πρόβλημα ήταν ο νόμος τους Βόδου, αυτού του Αστρονόμου που σας είπα στην αρχή, αλλά τίποτα δεν ξέρετε γι’ αυτόν, ούτε έχετε ακούσει ποτέ κάτι γι' αυτόν. 
 
Ο νόμος του Βόδου λοιπόν, έχει να κάνει με τις σχέσεις των μεταξύ τους αποστάσεων των 4ων Πλανητών, που εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας από το Ηλιακό μας Σύστημα. 
 
Ο Βόδος είχε ανακαλύψει κάποιες περίεργες σχέσεις μεταξύ τους «…ανακάλυψε περίεργον τινά μεταξύ των αποστάσεων σχέσιν…» λέει το βιβλίο.
Και συνεχίζει το κείμενο λέγοντας ότι μπορεί κάποιος να τα θεωρήσει τυχαία όλα αυτά, αλλά μόνο τυχαία δεν είναι.
 
Ακολούθως το κείμενο μιλά για τις εικασίες του Κέπλερ που αφορούν τον χαμένο Πλανήτη, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ του Άρη και του Δία. Και καταλήγει με την Αστρονομική απόσταση των 388 μονάδων του νόμου του Βόδου από τον Ήλιο και μας μεταφέρει πέραν του Πλανήτη Ουρανού (του τελευταίου τότε Πλανήτη), όπου σε κάποια απόσταση υπάρχει ακόμα ένας αόρατος και χαμένος Πλανήτης, ο γνωστός Πλανήτης Χ, τον οποίον κοκορεύεται η ΝΑΣΑ πως θα τον ανακαλύψει κάποτε, αλλά δυστυχώς δεν ξέρει που να ψάξει.
 
Σημ:
Όταν οι σημερινοί μας επιστήμονες διαφωνούν και δεν συνεννοούνται με τους Επιστήμονες συναδέλφους τους, του περασμένου η του προπερασμένου αιώνα, φανταστείτε τι καταλαβαίνουν όταν διαβάζουν Εύδοξο, Μέτωνα, Θαλή, Αρίσταρχο, Εμπεδοκλή… και εκατοντάδες άλλους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ της Αρχαιότητας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 6 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β3 ΑΘΗΝΩΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις