Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ- ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ’

ΆΡΘΡΟ 16 

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ- ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

1.0. Η Διαδημοτική Επιτροπή, συνίσταται από Τρία Μέλη και Δύο (2) Επιλαχόντες από την κάθε εταιρεία και οι οποίοι θα ενεργούν ως οιαντιπρόσωποι κάθε Εταιρείας σε όλη την Επικράτεια προς την «Κεντρική Εταιρεία» της Ε.ΣΥ. αλλά και στο εξωτερικό.

2.0. Ένα μέλος από τα Τρία κύρια Μέλη, θα μπορεί να είναι ένα από τα Μέλη της Προεδρευούσης Επιτροπής της εκάστοτε εταιρείας.

3.0. Τα Μέλη της θα εκλέγονται από το ΔΣ δια κλήρου και εκ περιτροπής.

Η Θητεία τους θα είναι για Έξι (6) μήνες και υπό προϋποθέσεις θα μπορεί να παραταθεί για μέχρι Ένα (1) έτος.

Εάν στην πορεία θα χρειαστεί αλλαγή, αυτό θα γίνεται με εσωτερικές διαδικασίες και τα νέα μέλη θα πρέπει να γνωστοποιηθούν στα «Κεντρικά» καθώςκαι θα πρέπει να ανανεώνονται οι βάσεις δεδομένων που θα δημιουργηθούν γι’αυτό το σκοπό και για καλύτερο συντονισμό όλων των Εταιρειών μεταξύ τους.

4.0. Το Συμβούλιο των μελών της Διαδημοτικής θα συνέρχεται σε Συνέλευση κάθε τρεις(3) μήνες.

5.0. Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης θα μεταφέρονται σε πρακτικά και τα οποία θα επικυρώνονται από Δύο (2) Συμβούλους και τονΓραμματέα και θα διανέμονται προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

6.0. Για τις συναντήσεις αυτές των μελών, λόγω των μεγάλων αποστάσεων, θα μπορούν να δημιουργούνται Περιφερειακά συμβούλιανωρίτερα και στη συνάντηση αυτή θα πρέπει να παρευρεθούν οι αντιπρόσωποι που μπορούν να μεταφέρουν πιστά τα πορίσματα των διαφόρων επιτροπών.

7.0. Θα μπορούν επίσης, να δημιουργηθούν και διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας και παρακολούθησης ούτως ώστε, όλα τα Μέλη να έχουν παρουσία αυτοπροσώπως.

8.0. Θα υπάρχει επιτροπή οικονομικών με λογιστήριο που θα καταχωρεί και θα διατηρείτους ισολογισμούς για τα έξοδα λειτουργίας της Διαδημοτικής Επιτροπής. Ο έλεγχος των λογιστικών βιβλίων, είναι υποχρέωση να τελείται στην κάθε Εταιρεία ξεχωριστά.

Τα έξοδα θα κατανέμονται στην κάθε Εταιρεία. Τα ισοζύγια και ισολογισμοί, θα διατηρούνται από την οικονομική επιτροπή και η οποία θα παραδίδει θεωρημένους λογαριασμούς κάθε τρίμηνο, εξάμηνο και τέλος χρόνου.

Η κάθε Εταιρεία ξεχωριστά, θα έχει δικαίωμα να προβεί σε έλεγχο των λογαριασμών και να προβεί σε άμεση παρέμβαση ή/ καικαταγγελία προς το πειθαρχικό Σώμα της«Κεντρικής» Εταιρείας, στην περίπτωση που σημειωθεί όποια καθυστέρηση,ατασθαλία ή αστοχία από τα προϋπολογισμένα.

9.0. Για όλα τα οικονομικά που αφορούν έξοδα της Διαδημοτικής, θα απασχολείται ειδική οικονομική επιτροπή από την κάθε Εταιρεία ξεχωριστά και το κεντρικό ταμείο θα αποδίδεται αναλογικά σε κάθε τέλος χρήσης τριμήνου. Όλα τα έξοδα θα λειτουργούν βάσει προϋπολογισμών και εγκρίσεων που θα αφορούν την κάθε Εταιρεία ξεχωριστά.

10.0. Όλα τα Μέλη που θα μαζευτούν από όλες τις Εταιρείες, αποτελούν το Διαδημοτικό Συμβούλιο. Μεταξύ αυτών των Μελών, θα υπάρξει ψηφοφορία για την εκλογή των τριακοσίων (300) αιρετών μελών του Θεσμικού συμβουλίου που θα αντιπροσωπεύσει το συμβούλιο προς την «Κεντρική» εταιρεία. Οι υποψήφιοι, θα πρέπει να υποστηρίξουν τις θέσεις τους αξιακά και όχι πληθυσμιακά.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα περάσουν πρώτα εξετάσεις για τα συγκεκριμένα πόστα και στη συνέχεια θα πρέπει να παρακολουθήσουν ειδική εκπαίδευση για να μπορέσουν να εκτελέσουν τις υποχρεώσεις τους και να φέρουν τα θεμιτά αποτελέσματα.

Κάθε τέλος του έτους, οι λειτουργοί θα περνάνε ξανά τεστ σχετικό με τα καθήκοντά τους και μόνο έτσι θα περνάνε προς την επόμενη περίοδο.

11.0. Οι τριμελείς αυτές επιτροπές κάθε Εταιρείας, θα μεταφέρουν τις ανάγκες της κάθε περιοχής προς την Διαδημοτική Επιτροπή και που με τη σειρά της θα προωθεί τις προτάσεις προς την «Κεντρική» Εταιρεία, όπου τα προβλήματα / προτάσεις θα συζητούνται, θαμελετούνται και θα αποφασίζονται επί της ουσίας.

12.0. Το Διαδημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να μεταφέρει τις αποφάσεις της εκάστοτε Εταιρείας προς την «Κεντρική» Εταιρεία για έλεγχο με σκοπό την έγκριση και την θεσμοθέτηση αυτών. Θα μεταφέρουν οι προτάσεις και τα θέματα από την κάθε Εταιρεία προς την «Κεντρική» Εταιρεία και ανάποδα, από την «Κεντρική» στην Εταιρεία.

13.0. Η Διαδημοτική Επιτροπή θα μπορεί να οργανώνει συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ διαφορετικών Εταιρειών και περιοχών και ανάλογα με το θέμα προς συζήτηση.

Τα Μέλη κάθε Εταιρείας, πάντοτε θα ενεργούν κατ’ εντολή της Εταιρείας που αντιπροσωπεύουν και δεν θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις οιασδήποτε μορφής.

Ο ρόλος τους είναι να ενεργούν ως οι αντιπρόσωποι της εκάστοτε εταιρείας ως προς την «Κεντρική» Εταιρεία, να ενώνουν τις εταιρείες μεταξύ τους, να συντονίζουν τις πράξεις και ενέργειες μεταξύ των εταιρειών και της «Κεντρικής» εταιρείας.

Θα μπορούν να επεξεργάζονται τα θέματα προς συζήτηση όπως τους έχουν ανατεθεί από την Εταιρεία και στη συνέχεια,

αυτά θα πρέπει να αποσταλούν προς την «Κεντρική Εταιρεία» για έλεγχο και τελική γνωμάτευση μέχρι την τελική Θεσμοθέτηση.

Αφού ληφθεί υπόψη η γνωμάτευση και αποδοχή της «ΚεντρικήςΕταιρείας», η Διαδημοτική επιτροπή υποχρεούται να εκδώσει το πόρισμα και να το παραδώσει πίσω στην Εταιρεία.

14.0. Το Συμβούλιο της Διαδημοτικής θα παρίσταται στις Γενικές Συνελεύσεις ή/και σε συνεδριάσεις του ΔΣ της «Κεντρικής» Εταιρείαςόταν και εφόσον ζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 6 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β3 ΑΘΗΝΩΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις