Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ "Πλούσιοι και ισχυροί πληρώνουν όσο όσο για το εμβόλιο"

 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ: 

"Πλούσιοι και ισχυροί πληρώνουν όσο όσο για το εμβόλιο"

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ «ΕΛΙΤ» Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΝΑ ΑΡΕΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΙΜΗ.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ Η ΖΩΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ή ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο «Χ» Η Ο «Ψ» ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ «ΕΛΙΤ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΠΕΙΔΗ «ΛΑΔΩΣΕ» ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΛΙΣΤΑΣ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΥΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΚΑΙ ΑΞΙΑΚΟΥ ΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΟΡΘΟΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΟΝ».

ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ «ΜΙΖΑ» ΤΗΝ «ΡΕΜΟΥΛΑ» ΚΑΙ ΤΟ «ΛΑΔΩΜΑ» ΩΣ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ.

ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;;

ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΟΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΟΣΟ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ «ΕΛΙΤ» ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ «ΕΛΙΤ».

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ ΔΟΓΜΑ ΧΡΩΜΑ-ΧΡΗΜΑ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΦΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΙΩΝΟΥΝ.

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  29-12-2020

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΡΘΡΟ:

Πλούσιοι και ισχυροί πληρώνουν όσο όσο για το εμβόλιο

φωτ.: Unsplash/Dimitri Houtteman

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έφτασε στις ΗΠΑ και κάποιοι πλούσιοι και ισχυροί κάνουν τα πάντα για να το πάρουν στα χέρια τους νωρίτερα. 

«Έχουμε εκατοντάδες τηλεφωνήματα κάθε χρόνο», λέει στους Los Angeles Times ο δρ Εχσάν Αλί, της Beverly Hills Concierge Doctor. Πρόκειται για έναν από τους γιατρούς των πλουσίων, που έχει για πελάτες διασημότητες όπως η Αριάνα Γκράντε και ο Τζάστιν Μπίμπερ και χρεώνει από 2.000 έως 10.000 δολάρια το χρόνο για να τους παρέχει εξατομικευμένη φροντίδα. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν έχω μπορέσει να κάνω αυτό που μου ζητούν οι ασθενείς μου», ομολογεί. 

Οι δόσεις του εμβολίου είναι ακόμα λιγοστές, και έτσι η λίστα με εκείνους που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό είναι σαφής: Πρώτα εμβολιάζονται οι υγειονομικοί και όσοι ζουν σε γηροκομεία και μετά οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής και εκείνοι με χρόνια προβλήματα υγείας. Όλοι οι υπόλοιποι, θα πρέπει να περιμένουν.

Όμως, για εκείνους που έχουν χρήμα και δύναμη, οι κανόνες συνήθως δεν ισχύουν. Έτσι, κάποιοι κάνουν τα πάντα για να «κόψουν» την ουρά και να εμβολιαστούν πριν από τους πυροσβέστες και τις νοσοκόμες. 

«Εάν κάνω μία δωρεά 25.000 δολαρίων στο Cedars-Sinai Medical Center, θα μπορέσω να μπω στην ουρά;», τον ρώτησε ένας πελάτης του, λέει ο δρ Τζεφ Τολ, γιατρός σε αυτό το νοσοκομείο, ένα από τα πρώτα που έλαβαν το εμβόλιο. 

Οι αρχές ανησυχούν ότι λόγω της σπανιότητας των εμβολίων, ενδεχομένως να δημιουργηθεί μία μεγάλη μαύρη αγορά, καθώς άτομα που έχουν καλές διασυνδέσεις στη βιομηχανία της υγείας ενδεχομένως να εξασφαλίσουν μερικές δόσεις για συγγενείς, φίλους ή… όποιον πληρώνει τα περισσότερα. 

Όσο για τους γιατρούς των πλουσίων, τους λεγόμενους «concierge doctors», που χρεώνουν έως και 25.000 δολάρια το χρόνο για να είναι διαθέσιμοι 24 ώρες, αυτοί ήδη δουλεύουν πυρετωδώς για να βάλουν τους πελάτες τους ψηλά στη λίστα των εμβολιασμών. 

Πρώτο μέλημά τους είναι να δείξουν ότι οι πελάτες τους έχουν επιβαρυμένο ιστορικό και άρα ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Και την ίδια στιγμή, ψάχνουν στην αγορά για τα ειδικά ψυγεία που αποθηκεύουν τα εμβόλια της Pfizer στους -70 βαθμούς Κελσίου. 

Μέχρι στιγμής, το μόνο που μπορούν να πουν στους πελάτες τους είναι ότι πρέπει να περιμένουν. Όμως, αυτό δεν τους σταματά από το να προσπαθούν. «Οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια», λέει ο Τολ. 

ΠΗΓΗ :https://www.moneyreview.gr/world/7877/ploysioi-kai-ischyroi-plironoyn-oso-oso-gia-to-emvolio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 6 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β3 ΑΘΗΝΩΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις