Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Νέα τροπολογία για τις βουλευτικές εκλογές που αποκλείει (φωτογραφικά) καταδικασθέντες (όχι απαραίτητα αμετάκλητα) να συμμετάσχουν είτε ως υποψήφιοι βουλευτές είτε ως κατέχοντες επιτελική θέση (πρόεδρος, γενικός γραμματέας, μέλη διοικούσας επιτροπής, νόμιμος εκπρόσωπος)

Η νέα τροπολογία για τις  βουλευτικές εκλογές που αποκλείει (φωτογραφικά) καταδικασθέντες (όχι απαραίτητα αμετάκλητα) να συμμετάσχουν είτε ως υποψήφιοι βουλευτές είτε ως κατέχοντες επιτελική θέση (πρόεδρος, γενικός γραμματέας, μέλη διοικούσας επιτροπής, νόμιμος εκπρόσωπος) σε συνδιασμό κόμμα κίνημα κλπ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ:

Για ακόμη μια φορά το καθεστώς προσπαθεί να αποκλείσει όσο τον δυνατόν περίσσοτερους πολίτες από την εκλογική διαδικασία με πρόσχημα δήθεν την εξασφάλιση της "Δημοκρατίας" και του Πολιτεύματος. (να προσέχετε όταν μιλάτε στους Έλληνες Πολίτες για Δημοκρατία) Είναι προφανείς ο φόβος όλων των κομμάτων που έχουν διοικήσει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια και προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν οποιαδήποτε φωνή που δεν τους βολευεί.

Δείτε παρακάτω την νέα τροπολογία που ετοιμάζουν αλλά και την τροπολογία Βορίδη που ισχύει σήμερα και που "πέρασε" σε "ανύπτοτο σ'εμάς χρόνο", όπως συμβαίνει κάθε φορά που θέλουν να "περάσουν" έναν νόμο "νύχτα"... 

και όπως λέει μια έκφραση "νύχτα θα φύγετε", αλλά θα σας βρούμε όπου κι αν πάτε.


Να υπενθιμήσω σε όλους ότι και η επικύρωση της συμφωνίας BRETTON WOODS νύχτα της 27ης Δεκεμβρίου του 1945 επικυρώθηκε στο ΦΕΚ 315 του 1945 αλλά κάποιοι την είδαν και σήμερα την γνωρίζουν ΟΛΟΙ αυτήν την σύμβαση και περιμένουν στρατηγικά την ώρα που πρέπει για να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ για όλα αυτά τα χρόνια και για όλα τα εγκλήματα που έχουν ως πηγή την ίδια την Βουλή (και όλους τους Βουλευτές που έχουν περάσει από εκεί) που ψήφισε νόμους που σκότωσαν και σκοτώνουν Έλληνες Πολίτες...

Όλα τα βλέπουμε 

(εμείς οι Έλληνες Πολίτες) 

και για όλα θα λογοδοτήσετε 

(όλοι εσείς που ήσασταν και είστε βουλευτές) 

όταν έρθει η ώρα  

και μην ελπίζετε σε ασυλίες 

δεν υπαρχεί καμία ασυλία,  

μόνο άσυλα υπάρχουν  

για τον εγκλησμό σας


Ας δούμε τώρα την νέα τροπολογία

Τι λέει η τωρινή νομοθετική ρύθμιση:

Η παράγραφος 1 του άρθρου 32 του πδ 26/2012, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 29 του ν. 4648/2019, τροποποιείται ως ακολούθως:

«Στις βουλευτικές εκλογές λαμβάνουν μέρος είτε συνδυασμοί υποψηφίων ενός μόνο κόμματος είτε συνδυασμοί συνασπισμού περισσότερων του ενός συνεργαζόμενων κομμάτων είτε συνασπισμοί ανεξάρτητων υποψηφίων είτε μεμονωμένοι υποψήφιοι. Για την κατάρτιση συνδυασμού θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:


α) Το κόμμα να έχει ιδρυθεί νόμιμα.

β) Ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και ο νόμιμος εκπρόσωπος του κόμματος να μην έχει καταδικασθεί: βα) σε κάθειρξη για τα αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του Δεύτερου Βιβλίου του Ποινικού Κώδικα, ή ββ) σε οποιαδήποτε ποινή για εγκλήματα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ή βγ) σε ισόβια κάθειρξη για κάθε άλλο αδίκημα.

γ) Η οργάνωση και η δράση του κόμματος να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για την αξιολόγηση της συνδρομής της προϋπόθεσης αυτής λαμβάνεται, ιδίως, υπ’ όψιν τυχόν καταδίκη μελών του κόμματος ή της πραγματικής ηγεσίας του στα αδικήματα του προηγούμενου εδαφίου.

Στην περίπτωση συνασπισμού κόμματος οι ανωτέρω προϋποθέσεις θα πρέπει να συντρέχουν για καθένα από τα κόμματα που απαρτίζουν τον συνασπισμό.

Μετά το τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του πδ 26/2012, προστίθεται νέο εδάφιο ως ακολούθως:

«Στην περίπτωση κατά την οποία το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου κρίνει ότι συντρέχει η περίπτωση (γ) της παράγραφος 1 του άρθρου 32 για τον αποκλεισμό από τις εκλογές κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, το ζήτημα παραπέμπεται αμελλητί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου που αποφαίνεται εντός δύο (2) ημερών από την παραπομπή».
πηγη

και την παλαιότερη

Τι έλεγε η τροπολογία Βορίδη:

Συγκεκριμένα, επειδή δεν δύναται βάσει Συντάγματος να απαγορευτεί σε οποιονδήποτε δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα να θέσει υποψηφιότητα ως απλός βουλευτές, η κυβέρνηση νομοθετεί ότι πλέον οι καταδικασθέντες (όχι απαραίτητα αμετάκλητα) δεν θα μπορούν να κατέχουν επιτελική θέση.

Με άλλα λόγια, δεν μπορούν να κατέχουν θέση προέδρου, γενικού γραμματέα, μέλους διοικούσας επιτροπής ή νόμιμου εκπροσώπου σε κάποιο κόμμα. «Θεσπίζεται ασυμβίβαστο οριστικά καταδικασθέντος για τα παραπάνω ίδια αδικήματα (του άρθρου 2) με την κατοχή επιτελικής θέσης (πρόεδρος, γενικός γραμματέας, μέλη διοικούσας επιτροπής, νόμιμος εκπρόσωπος) σε πολιτικό κόμμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή. 

Άρθρο 1  

Στερούνται του δικαιώματος του εκλέγειν: όσοι βρίσκονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή σε κάθειρξη για τα αδικήματα των κεφαλαίων 1 – 6 του Δεύτερου Βιβλίου του Ποινικού Κώδικα (προσβολές κατά τους πολιτεύματος, προδοσία της χώρας, νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, βία κατά των εκλογέων κτλ) ή σε οποιαδήποτε ποινή για εγκλήματα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης ή σε ισόβια κάθειρξη για κάθε άλλο αδίκημα.

Η αποστέρηση ισχύει για το χρονικό διάστημα της επιβληθείσας ποινής και υπολογίζεται από την αμέσως επόμενη ημέρα που η δικαστική απόφαση καθίσταται αμετάκλητη.

Οι εισαγγελικές αρχές ενημερώνουν τη Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να διαγράψει τα συγκεκριμένα πρόσωπα από τους εκλογικούς καταλόγους.

Άρθρο 2 

Δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμού ενός ή περισσοτέρων πολιτικών κομμάτων έχουν όσα πολιτικά κόμματα: ιδρύθηκαν νόμιμα και ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και ο νόμιμος εκπρόσωπος δεν έχουν καταδικασθεί οριστικά: σε κάθειρξη για τα αδικήματα των κεφαλαίων 1 – 6 του Δεύτερου Βιβλίου του Ποινικού Κώδικα (προσβολές κατά τους πολιτεύματος, προδοσία της χώρας, νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, βία κατά των εκλογέων κτλ) ή σε οποιαδήποτε ποινή για εγκλήματα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης ή σε ισόβια κάθειρξη για κάθε άλλο αδίκημα  Η αποστέρηση του δικαιώματος κατάρτισης συνδυασμών μάλιστα θα ισχύει για τη χρονική διάρκεια της επιβληθείσας ποινής και ο ακριβής χρόνος αποστέρησης θα υπολογίζεται από την επόμενη κιόλας ημέρα της οριστικής καταδικαστικής απόφασης.

Άρθρο 3 

Θεσπίζεται ασυμβίβαστο οριστικά καταδικασθέντος για τα παραπάνω ίδια αδικήματα (του άρθρου 2) με την κατοχή επιτελικής θέσης (πρόεδρος, γενικός γραμματέας, μέλη διοικούσας επιτροπής, νόμιμος εκπρόσωπος) σε πολιτικό κόμμα.

Άρθρο 4 

Απαγορεύεται οποιαδήποτε ιδιωτική χρηματοδότηση (πλην των τακτικών εισφορών μελών) κόμματος ή συνδυασμών κομμάτων που έχουν σε επιτελική θέση οριστικά καταδικασθέντες (για τα παραπάνω αδικήματα).

Άρθρο 5 

Αποκλείονται προεκλογικά αυτά τα κόμματα από οποιαδήποτε ραδιοτηλεοπτική και υπαίθρια προβολή.… πηγη
 
 
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 18-01-2023 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 6 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β3 ΑΘΗΝΩΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις