Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΗΤΑΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ..... ΒΡΗΚΕ Ο .. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ





ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΗΤΑΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ..... ΒΡΗΚΕ Ο .. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ
Αρθρα συμφωνιας περι του Διεθνους Νομισματικου Ταμειου, ατινα προσαρτωνται τη παρουση ως Παραρτημα Α


ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ.
Αρθρα συμφωνιας περι της Διεθνους Τραπεζας Ανοικοδομησεως και Αναπτυξεως, ατινα προσαρτωνται τη παρουση ως Παραρτημα
Περιληξις των εν παραρτηματι Α και Β συμφωνιων προσαρταται τη παρουση ως Παραρτημα Γ.
Αι ακολουθοι αποφασεις, δηλωσεις και συστασεις εγενοντο αποδεκται.
Ι.
Προπαρασκευη της τελικης πραξεως.
Η Νομισματικη και Δημοσιονομικη Συνδιασκεψις των Ηνωμενων Εθνων.
Αποφασιζει :
Οπως εξουσιοδοτηθη η Γραμματεια να προπαρασκευαση την Τελικη Πραξιν συμφωνως προς τας υποδειξεις τας γενομενας υπο του Γενικου Γραμματεως εις την << Εφημεριδα >> της 19 Ιουλιου 1944.
Οπως η Τελικη Πραξις περιλαβη τα οριστικα κειμενα των αποφασεων των γενομενων αποδεκτων υπο της Συνδιασκεψεως εν Γενικη Συνελευσει, και οπως μη γινουν μεταβολαι εις αυτα κατα την Τελικην




Γιάννης Καλογερόπουλος




Γενικην Συνοδον.
Οπως η Επιτροπη Συντονισμου θεωρηση εκ νεου το κειμενον και εαν το εγκρινη , υποβαλη τουτο εις την Τελικην Γενικην Συνελευσιν
Ι Ι .
Δημοσιευσις των εγγραφων .
Η Νομισματικη και Δημοσιονομικη Συνδιασκεψις των Ηνωμενων Εθνων .
Αποφασιζει:
Οπως η Κυβερνησις των Ηνωμενων Πολιτειων της Αμερικης εξουσιοδοτηθη να δημοσιευση την Τελικην Πραξιν της παρουσης Συνδιασκεψεως, τας Εκθεσεις των Επιτροπων, τα Πρακτικα των Δημοσιων Συνοδων Ολομελειας και να διαθεση προς δημοσιευσιν οσα προσθετα εγγραφα σχετικα προς το εργον της παρουσης Συνδιασκεψεως δυναται να θεωρηθουν, κατα την κρισην της, δημοσιου ενδιαφεροντος.
Ι Ι Ι .
Γνωστοποιησις των υπογραφων και φυλαξις των καταθεσεων.
Η Νομισματικη και Δημοσιονομικη Συνδιασκεψις των Ηνωμενων Εθνων.
Αποφασιζει:
Να αιτησηται παρα της Κυβερνησεως των Ηνωμενων Πολιτειων της Αμερικης .
1 ] Οπως, ως θεματοφυλαξ του κειμενου της Συμφωνιας του Διεθνους Νομισματικου Ταμειου, πληροφορηση τας Κυβερνησεις πασων των χωρων, ων τα ονοματα αναγραφονται εις τον Πινακα Α της Συμφωνιας του Διεθνους Νομισματικου Ταμειου και απασας τας Κυβερνησεις, οτι η ιδιοτης ως μελους εγκρινεται συμφωνως προς το αρθρον ΧΧ εδαφιον 2, περι πασης υπογραφης της Συμφωνιας και :
2 ] οπως δεχθη και τηρηση εις ιδιαιτερον λογαριασμον καταθεσεως χρυσον η Δολλαρια των Ηνωμενων Πολιτειων διαβιβαζομενα προς αυτην συμφωνως προς το αρθρον ΧΧ εδαφιον 2 [ δ ] της Συμφωνιας του Διεθνους Νομισματικου Ταμειου και διαβιβαση τα κεφαλαια ταυτα εις το συμβουλιο των Διοικητων του Ταμειου οταν συγκληθη η πρωτη συνεδριασις.


Η Νομισματικη και Δημοσιονομικη Συνδιασκεψις των Ηνωμενων Εθνων .
Συνιστα :







Εις τας μετεχουσας Κυβερνησεις οπως επιπροσθετως προς την ληψιν των ειδικων νομισματικων και δημοσιονομικων μετρων ατινα επετελεσαν αντικειμενον της παρουσης Συνδιασκεψεως, επιδιωξωσι επι σκοπω δημιουργιας εν τω πεδιω των διεθνων οικονομικων σχεσεων συνθηκων αναγκαιων δια την επιτευξιν των σκοπων του Ταμειου και ευρυτερων πρωταρχικων σκοπων της οικονομικης πολιτικης, να επιτυχωσι κατα το δυνατον ταχυτερον συμφωνιαν επι των μεθοδων και μεσων δι ων θα δυνηθωσι καλλιον :


1 ) να ελαττωσωσι τα κωλυματα του διεθνους εμποριου και δι αλλου τροπου να προαγαγωσιν αμοιβαιως επωφελεις εμπορικας σχεσεις.


2 ) να οδηγησωσι το τακτικον εμποριον των κυριωτερων προιοντων εις δικαιας τοσον δια τον παραγωγον οσον και τον καταναλωτην τιμας.


3 ) να χειρισθωσι τα ειδικα ζητηματα διεθνους ενδιαφεροντος, ατινα θα προκυψωσιν εκ της παυσεως της παραγωγης δια πολεμικους σκοπους και


4 ) να διευκολυνωσιν δια κοινης προσπαθειας την εναρμονησιν της εθνικης πολιτικης των Μελων Κρατων της περιωρισμενης εις την προαγωγην και διατηρησιν υψηλων επιπεδων εργασιας και προοδευτικως ανερχομενων βιωτικων επιπεδων.
V I I I .


-----------------------
Η Νομισματικη και Δημοσιονομικη Συνδιασκεψις των Ηνωμενων Εθνων
Α π ο φ α σ ι ζ ε ι :
1.


ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΝ Α
ΣΥΜΦΩΝΙΑ .
ΠΕΡΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Αι κυβερνησεις εν ονοματι των οποιων υπογραφεται το παρον , συμφωνουν ως ακολουθως :
Αρθρον εισαγωγικον .
Το Διεθνες Νομισματικον Ταμειον ιδρυεται και θα λειτουργηση κατα τας εξης διαταξεις :


Αρθρον Ι.
ΣΚΟΠΟΙ .
Σκοποι του Διεθνους Νομισματικου Ταμειου ειναι :


1 ] Η προαγωγη της διεθνους νομισματικης συνεργασιας δι ενος μονιμου οργανισμου ο οποιος θα διαθετη τον καταλληλον μηχανισμον προς συνεννοησιν και συνεργασιαν επι διεθνων νομισματικων προβληματων.


2 ] Η διευκολυνσις της επεκτασεως και της ισορροπημενης αναπτυξεως του διεθνους εμποριου και οποια συμβολη εις την προωθησιν και διατηρησιν υψηλης σταθμης παροχης εργασιας και πραγματικου εισοδηματος εργασιας και την αναπτυξιν των παραγωγικων πηγων ολων των μελων ως πρωταρχικων αντικειμενικων σκοπων οικονομικης πολιτικης.


3 ] Η προαγωγη της συναλλαγματικης σταθεροτητας, η διατηρησις κανονικων συναλλαγματικων διακανονισμων μεταξυ των μελων, και η αποφυγη ανταγωνισμου υποτιμισεως συναλλαγματος.


4 ] Η ενισχυσις δια την καθιερωσιν ενος πολυμερους συστηματος πληρωμων σχετικως προς τας διαφορους τρεχουσας συναλλαγας μεταξυ των μελων και δια την αρση των εις εξωτερικων συναλλαγμα περιορισμων, οι οποιοι παρεμποδιζουν την προοδον του παγκοσμιου εμποριου των .


5 ] Η παροχη εμπιστοσυνης εις τα μελη δια της θεσεως των πορων του Ταμειου εις την διαθεσιν αυτων υπο επαρκεις εξασφαλισεις και ουτω η παροχη εις αυτα δυνατοτητας προς εξωμαλυνσιν ανωμαλιων εις τα ισοζυγια πληρωμων οπως της προσφυγης εις μετρα καταστρεπτικα της εθνικης η της διεθνους ευημεριας.


6 ] Συμφωνως προς τα ανωτερω η συντομευσις της διαρκειας και η μειωσις του βαθμου ελλειψεως ισορροπιων εις το διεθνες ισοζυγιον πληρωμων των μελων.
Εις ολας αυτου τας αποφασεις το Ταμειον θα οδηγηται υπο των σκοπων των εκτιθεμενων εις το παρον αρθρον .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 6 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β3 ΑΘΗΝΩΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις